Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΤΟ ΣΕΦΙΡΩΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ




Καθένα από τα Σεφιρώτ είναι ένα αυτόνομο μέρος του Είναι μας και από καθεμία των αντίστοιχων διαστάσεων, αυτά επηρεάζουν την συνείδηση και εμάς .

Πρέπει να ξέρουμε καθένα από τα χαρακτηριστικά τους και να ξέρουμε πως θα τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουμε την ΕΡΓΑΣΙΑ μας.

Το Φως, η Θερμότητα, και ο Ήχος είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά του Πατέρα, "KETHER", του Υιού, "CHOKMAH" και του Αγίου Πνεύματος "BINAH".

Ο Πατέρας αντιστοιχεί στον ήχο που καθιερώνει τους κόσμους, τα άτομα, τα συστήματα και τους γαλαξίες. Η Θερμότητα συσχετίζεται με το Άγιο Πνεύμα και με τη βοήθεια του πυρός του σπόρου, παράγει τις διαφορετικές ψυχολογικές αλλαγές στους διανοητικούς και βιολογικούς οργανισμούς, που εξαιτίας της απαίτησης της συνείδησης και της εσωτερικής μονάδας διοχετεύει τη συνειδητή εργασία προς την αυτοπραγμάτωση με διάμεσο την κατανόηση και την θέληση. Το φως σαν έκφραση και χαρακτηριστικό του Χριστού θα φέρει το πρόσωπο να αναπτύξει τις δύο κύριες στήλες του ναού, το Είναι και την Γνώση μέσω των οποίων, κάποιος μπορεί να αποβάλει όλες τις απάνθρωπες δημιουργίες που φέρει μέσα στην ψυχολογική χώρα και επομένως να εξουσιοδοτηθεί για να καταλάβει, να γνωρίσει και να ενσαρκώσει την αλήθεια .



CHESED: Αντιπροσωπεύει τον Οικείο μας και είναι στην κορυφή της δεύτερης τριάδας διάμεσο των δύο ψυχών του με τα αντίστοιχά τους χαρακτηριστικά, εκεί με το δόσιμο σε καθέναν μας μιας τέλειας οργάνωσης της δουλειάς που ο καθένας έχει να κάνει.

Ξεδιπλώνεται μέσα στο GEBURAH σαν έκφραση της θείας συνείδησης. Αυτή επιτρέπει στον μυημένο να καθοδηγήσει την συνείδηση που εκδηλώνεται στα άλλα σώματα και να κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει σύμφωνα με το σώμα του Δόγματος και έτσι ο Θεός, γίνεται συνείδηση. Συγχωνεύεται με τον άνθρωπο κατευθύνοντας την διανοητική, την φυσική και την ψυχολογική δομή του συγχρόνως.


GEBURAH: (Η Θεϊκή Ψυχή) Με τη βοήθεια όλων των διαφορετικών προσωπικοτήτων σε όλο το χρόνο, είναι σε θέση να ξέρει και να καταλάβει ότι οι νόμοι και οι κανόνες που διέπουν το άτομο προέρχονται από δύο λόγους που πρέπει όλοι να ξέρουμε:

1- Ο πρώτος νόμος μέχρι τον νόμο 48 συσχετίζεται με τις διαστάσεις που ήταν απαραίτητες για να δημιουργήσουν την έκφραση του Θεού σε καθένας μας και συγχρόνως να μας παρουσιάζει την απόσταση που έχουμε τώρα σχετικά με το απόλυτο ή το σημείο αναχώρησης.

2- Από τον 48ο νόμο πηγαίνουμε κάτω στον 96ο, 192 και διαδοχικά, μπορούμε να πούμε ότι το βαρύ υδρογόνο εμφανίζεται εδώ, και το οποίο είναι τα τρόφιμα ή οι εκπορεύσεις από τα παραβατικά στοιχεία ή ψυχολογικά επιπρόσθετα που δρουν ανεξάρτητα από την συνείδηση μας σε καθένα από τα κέντρα της ανθρώπινης μηχανής.

TIPHERETH (Η Ανθρώπινη Ψυχή): Έχει κάτω από την ευθύνη του να κατευθύνει, να κτίσει και να οργανώσει τον τρόπο της Μεγάλης Εργασίας. Αυτό πρόκειται να γίνει στα κατώτερα σώματα και επομένως στις αντίστοιχες διαστάσεις τους. Αυτό είναι το κινητήριο, γιατί Το Tiphereth ή η ανθρώπινη ψυχή ανήκει στη δύναμη και είναι γνωστό ως η θέληση.

NETZACH: Επίσης αποκαλείται το Διανοητικό Σώμα λόγω της πολλαπλότητας των στοιχείων που το διαχειρίζονται. Αυτά είναι γνωστά ως ΕΓΩ ή ψυχολογικά επιπρόσθετα που μάχονται για την υπεροχή και την επιβίωση, κατά συνέπεια, εισηγούνται την συνολική παρέμβαση μεταξύ της ανθρώπινης ψυχής και της εργασίας που προσπαθούμε να κάνουμε. Θα θέλαμε να πούμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν ένα πρόσωπο δεν ασκεί τη δύναμη της θέλησής του πάνω στην Εργασία που κάνει, αυτή κατόπιν αποτυγχάνει , όπως έχουμε πει ήδη, λόγω της πολλαπλότητας των συνόλων που απασχολούν το μυαλό του και την ψυχολογική χώρα του. Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει χρειάζεται να κάνει έναν βαθύ στοχασμό το πρόσωπο που περπατά αυτήν την πορεία, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθένα από τα ΕΓΩ του, εξηγεί στον ταξιδιώτη, με τη βοήθεια του μυαλού και μέσω των συναισθημάτων, τους λόγους γιατί, σύμφωνα με "αυτόν " πρέπει να ταϊστεί προκειμένου να συνεχίσει . Εάν ο μυημένος σταματήσει μια στιγμή για να ακούει τις αιτήσεις ή τις φωνές που είναι απαιτητικές προς αυτόν, αυτό το πρόσωπο είναι υποχρεωμένος να υπακούσει το εγώ, θα ταΐσει και θα πει, "ναι" σε ολόκληρη την λεγεώνα. Αυτό μας δείχνει την αναγκαιότητα να ξέρουμε και κατανοήσουμε το στοιχείο το οποίο σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή εκπέμπει τις σκέψεις του, τις ιδέες, τα συναισθήματα και που φανερώνεται στο μυαλό μας και τις συγκινήσεις μας . Εάν αυτό γίνεται με ικανοποιητική κατανόηση, η αιτία της ύπαρξης θα παρθεί από κάθε επιπρόσθετο που είναι γνωστό και κατανοητό και με αυτόν τον τρόπο υποβάλλεται το εγώ στο θάνατο και στην αποσύνθεση μέσω της δύναμης της θέλησης, της κατανόησης και της ΜΗΤΕΡΑΣ KUNDALINI.

HOD (Το Αστρικό Σώμα): Αυτό είναι γνωστό ως Σώμα των Επιθυμιών εξαιτίας του γεγονότος ότι αναπτύσσεται και ζει μέσα στο αστρικό φως. Επίσης, είναι το σώμα με το οποίο οι μυημένοι κινούνται μέσα στις εσωτερικές διαστάσεις, αυτό σημαίνει ότι κατά συνέπεια όλα εκείνα τα υπανθρώπινα πλάσματα εμμένουν σε αυτό το όχημα και όπως είπαμε ανωτέρω, υποστηρίζουν τη δύναμη της υπεροχής τους . Το Αστρικό Σώμα συσχετίζεται με τον Υδράργυρο, την τροφή που επιτρέπει σε μας να κάνουμε την Εργασία και υπάρχει περισσότερη συμπύκνωση της ενέργειας σε αυτό το σώμα, η οποία αν χρησιμοποιείται σοφά, θα μας οδηγήσει στο ξύπνημα της συνείδησης. Χρησιμοποιημένη μηχανικά η ενέργεια θα επιτρέψει στην λεγεώνα των ΕΓΩ να τρέφεται με τον υδράργυρό μας που λόγω των συναισθηματικών διανοητικών και φυσικών ανισορροπιών μας αναμειγνύεται με το βαρύ υδρογόνο , εκείνο το οποίο ο Samael ορίζει ως ο υδράργυρος αρσενικού αυτό χρησιμεύει μόνο ως τροφή για τα επιπρόσθετα που παράγουν τις αρνητικές αντιδράσεις σε μας.

JESOD (Το Ζωτικό Σώμα): Αυτό αποτελείται από τους αιθέρες: 
Φυσικός, χημικός, φωτεινός και ανακλαστήρας .

Ο Φυσικός Αιθέρας εκπληρώνει την αποστολή του για να σταθεροποιεί το PRANA, που προέρχεται από επάνω και την δόνηση που ανεβαίνει από τη γη. Από αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας μέρη του σώματος συναντιέται και επιτυχώς προκαλείται μια διείσδυση από το ζωτικό και φυσικό σώμα με τα στοιχεία της γης, νερού, αέρα, φωτιάς και αιθέρα.

Ο Χημικός Αιθέρας είναι υπεύθυνος για τη λήψη και την αφομοίωση των γνωστών ουσιών, όπως: Τα άλατα του ζωδιακού που ενεργούν από το γενετικό μέρος δίνοντας εκείνη την ιδιαιτερότητα ή τα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε καθένα από τα ζώδια και αυτό επικρατεί σε μας σύμφωνα με το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε. Αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε δεδομένου ότι εκείνη η ουσία συσχετίζεται στο σύνολό της με τη δραστηριότητα της ζωτικής βάσης μας.

Ο Φωτεινός Αιθέρας είναι το ξετύλιγμα του φωτός που προέρχεται από τον νοητικό κόσμο και τον αστρικό κόσμο, επιτρέποντας τον συντονισμό της ζωής ,που υπάρχει σε αυτές τις διαστάσεις.

Ο Ανακλαστήρας Αιθέρας, αντιστοιχεί στο ξετύλιγμα από τον ηλεκτρονικό κόσμο από όπου η ζωή προέρχεται ουσιαστικά και μέσω του οποίου λαμβάνουμε σε κάθε επιστροφή εκείνες τις αξίες της ζωής που κατατίθενται στους τρεις εγκεφάλους αυτές μας επιτρέπουν μέσω της σοφής ή της κακής χρήσης αυτών των αξιών, να παρατείνουμε ή να κονταίνουμε το χρόνο της ύπαρξής μας.
Μέσω αυτού του αιθέρα συνδέονται στην ζωτική βάση μας οι καρμικές συνέπειες που πρέπει να πληρώσουμε για την κακή χρήση αυτών των αξιών μας στις προηγούμενες ζωές.

MALCHUTH (Φυσικό Σώμα): Αυτό το πλανητικό σώμα είναι αυτό που λαμβάνει το PRANA της φύσης και την ηλιακή δύναμη, έτσι ώστε μέσω τους, μπορεί να παραγάγει το αρχέγονο υλικό όπως το υδρογόνο Si12 για την πραγματοποίηση της ΕΡΓΑΣΙΑΣ μας.

Κατά περιόδους αυτό το πλανητικό σώμα δεν υπακούει τους νόμους που το δημιούργησαν (η Ιερή Επιβεβαίωση, η Ιερή Άρνηση και ο Ιερός Συμβιβασμός) .

Η Ιερή Επιβεβαίωση επιτρέπει σε αυτό το όχημα να εκφράσει την συνείδησή και την εσωτερική θέληση . Η Ιερή Άρνηση αναπτύσσει μέσα σε αυτό τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της φύσης της; και ο Ιερός Συμβιβασμός διαμορφώνει τον τρόπο να φθάσει στον Τελικό Προορισμό.

Αυτό το πλανητικό σώμα έξω από την πραγματοποίηση αυτών των νόμων, πρέπει να ενσωματωθεί με τους νόμους που το οργάνωσαν. Αυτοί οι νόμοι αντιστοιχούν στη φυσική και εσωτερική προκατασκευή, στη ζωή, στην αγάπη , στην αυταπάρνηση, στην θέληση και στην δικαιοσύνη, μειώνοντας τους όλους σε δύο που κερδίζουν την πρώτη θέση σε όλες τις διαδικασίες της ζωής μας οι οποίοι είναι ο νόμος της γέννησης και του θανάτου.

Με αυτές τις σοφές λέξεις θα μπορούσαμε να πούμε ότι μόνο αυτός που ζει έχει το δικαίωμα να πεθάνει.

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες σχεδόν άγνωστες σε πολλούς, αυτό το σώμα πρέπει να εκπληρώσει τους νόμους που αντιστοιχούν στο Αιτιατό Σώμα, στο Διανοητικό σώμα, στο Αστρικό Σώμα που σχετίζονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να διαπερνούν και να διαπερνούν όλοι ο ένας μέσα στον άλλο χωρίς σύγχυση.

Αγαπητέ αναγνώστη, με απλές λέξεις έχουμε προσπαθήσει να εκφράσουμε στην κατανόησή σας την οργάνωση που υπάρχει μεταξύ του ΘΕΟΥ–ΟΥΣΙΑ και του ΘΕΟΥ–ΥΛΗ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Α.Δ.ΛΑΚΣΜΙ (ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ)




Δεν υπάρχουν σχόλια: