Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΕΠΙΦΥΣΗ: Η έδρα της ψυχής



Ο αδένας Επίφυση ή Κωνάριο βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα του εγκεφάλου. Ο αδένας αυτός δεν έχει παρά πέντε χιλιοστά διάμετρο. Περιβάλλεται από ένα λεπτό οστάριο, πολύ σημαντικό. Ο αδένας Επίφυση είναι ένας μικρός ερυθρό φαιός ιστός. Ο μικρός αυτός αδένας βρίσκεται σε στενή σχέση με τα σεξουαλικά όργανα. Ο αδένας επίφυση εκκρίνει ορισμένες ορμόνες που ρυθμίζουν όλη την διαδικασία εξέλιξης και ανάπτυξης των σεξουαλικών οργάνων. Η επίσημη επιστήμη βεβαιώνει ότι όταν οι ορμόνες αυτές έχουν ολοκληρώσει τον σκοπό τους, που είναι η πλήρης ανάπτυξη των σεξουαλικών οργάνων, τότε ο αδένας εκφυλίζεται σε έναν ινώδη ιστό που δεν είναι πια ικανός να εκκρίνει ορμόνες.



Ο Ντεκάρτ (Καρτέσιος) επιβεβαιώνει ότι ο αδένας αυτός ήταν η έδρα της ψυχής. Οι ανατολίτες μας λένε ότι ο αδένας αυτός είναι το τρίτο μάτι που έχει ατροφήσει. Όταν η ιατρική επιστήμη του δυτικού κόσμου ανακάλυψε ότι ο αδένας αυτός δεν είναι παρά ένας μικρός ερυθρόφαιος ιστός που βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα του εγκεφάλου, τότε απέρριψε την θέση και του Καρτέσιου και των ανατολικών. Θα ήταν καλύτερο να μην θέτουμε επιστημονικά δόγματα αλλά να μελετάμε όλες τις θέσεις με έναν εκλεκτικό και διδακτικό τρόπο.

Οι Γιόγκι της Ινδίας βεβαιώνουν ότι ο αδένας Επίφυση είναι το παράθυρο του Βράχμα, το αδαμάντινο μάτι, της πολυόρασης, που μέσω μιας ειδικής εκπαίδευσης μας επιτρέπει την αντίληψη του υπέρ-Πέραν.

Η δυτική επιστήμη θα έπρεπε να μελετάει τις αντιλήψεις αυτές της ανατολικής γιόγκα. Η δυτική επιστήμη δεν είναι ΟΛΗ η επιστήμη. Είναι επείγον να μελετάμε επίσης και την ανατολική επιστήμη. Χρειαζόμαστε μια ακέραιη, πλήρη καλλιέργεια (κουλτούρα).

Το μικροσκόπιο μας επέτρεψε να αντιλαμβανόμαστε αντικειμενικά το άπειρα μικρό. Το τηλεσκόπιο μας επέτρεψε να βλέπουμε το άπειρα μεγάλο. Αν ο αδένας Επίφυση μας επιτρέπει να βλέπουμε το «πέραν» όλων των πραγμάτων, θα μπορούσαμε να μελετήσουμε την ανατολική γιόγκα και να αναπτύξουμε τον θαυμαστό αυτόν αδένα. Οι Γιόγκι της Ινδίας έχουν πρακτικές με τις οποίες μπορεί κάποιος να καταφέρει μια ειδική υπερλειτουργία της επίφυσης. Είναι τότε που αντιλαμβανόμαστε το «πέραν». Η άρνηση των θέσεων αυτών της ανατολικής γιόγκα, δεν είναι επιστημονική. Είναι αναγκαίο να μελετούμε και να αναλύουμε.
Οι ανατολίτες σοφοί λένε ότι η σεξουαλική ισχύς εξαρτάται από την ισχύ του αδένα Επίφυση. Μπορούμε λοιπόν τώρα να εξηγήσουμε τις επιστημονικές βάσεις της σεξουαλικής αγνότητας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι μεγάλοι βιβλικοί προφήτες, ήταν μεγάλοι επιφυσιακοί. Η επιστημονική σεξουαλική αγνότητα συνδυασμένη με συγκεκριμένες πρακτικές τους επέτρεψε να βλέπουν το «πέραν» της Φύσης.
Οι ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ λένε ότι στην Επίφυση βρίσκεται το άτομο του Αγίου Πνεύματος. Η Βιολογία αναλύεται στην έρευνα όλων των πραγμάτων. Οι ανατολίτες βεβαιώνουν ότι στην Επίφυση βρίσκεται ο λωτός των χιλίων πετάλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός είναι το στέμμα των αγίων.
Οι ιδιοφυείς άνθρωποι έχουν πολύ ανεπτυγμένη την Επίφυση, ενώ έχει ανακαλυφθεί ότι στους κρετίνους ο αδένας επίφυση έχει ατροφήσει.
Τα μεγάλα εκείνα φαινόμενα που γοητεύουν τα κοινά πλήθη στην Ινδία, είναι δυνατά μόνον όταν ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ, έχει τον αδένα Επίφυση πλήρη ισχύος.
Οι εκκρίσεις των ενδοκρινών αδένων απορροφώνται αμέσως από το αίμα. Το αίμα οδηγεί όλες τις εκκρίσεις όλων των ενδοκρινών αδένων σε άλλα όργανα ή αδένες, που με την σειρά τους διεγείρονται σε υπέρ λειτουργία και εντατικότατη εργασία.
Η λέξη ΟΡΜΟΝΗ προέρχεται από την ελληνική λέξη Ορμώ που στο σημασιολογικό της περιεχόμενο ενυπάρχει η έννοια του ωθώ, διεγείρω. Πράγματι, οι ορμόνες έχουν την ισχύ να διεγείρουν να ωθούν, να εξαναγκάζουν όλον τον οργανισμό να εργάζεται.
Οι εκκρίσεις των ενδοκρινών αδένων έχουν επίδραση επίσης πάνω στον νου. Εξηγείται λοιπόν έτσι το γιατί οι Ινδοστανοί αφιερώνονται στον έλεγχο του νου. Δια μέσου του νου μπορούμε να ρυθμίζουμε τις ορμονικές μας λειτουργίες.
Μερικοί σοφοί Ινδοστανοί παρέμειναν ενταφιασμένοι επί πολλούς μήνες δίχως να πεθάνουν.
Η Βιολογία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε αυτό. Οι βιολόγοι χρειάζεται να ερευνήσουν όλα αυτά τα θαυμάσια της Ασίας.
Ο Εμμάνουελ Καντ δέχεται ότι υπάρχει ένα nisus formativus για το φυσικό μας σώμα. Οι ανατολίτες σοφοί πιστεύουν ότι αυτό το nisus jormativus είναι ένα ρευστό σώμα που βρίσκεται σε επαφή και σχέση με το μεγάλο Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα και με το ρευστό νευρικό σύστημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ρευστό αυτό σώμα είναι το αστρικό σώμα των μεσαιωνικών γιατρών. Μέσα στο αστρικό σώμα βρίσκεται ο ανθρώπινος νους και όλες εκείνες οι καθαρά ψυχικές αρχές. Οι αισθήσεις του αστρικού σώματος αναδύονται σαν άνθη λωτού μέσα από το βάθος των ενδοκρινών αδένων. Ο χιλιοπέταλος εκείνος λωτός των Γιόγκι της Ινδίας είναι μία ψυχική αίσθηση του αστρικού σώματος.
Η ειδική ανάπτυξη του αδένα της Επίφυσης (Κωνάριο) μας επιτρέπει να κατέχουμε το αστρικό σώμα και τις ψυχικές του αισθήσεις που ξεφυτρώνουν σαν άνθη λωτού από τους ίδιους τους ενδοκρινούς αδένες.
Η ιατρική επιστήμη παίζει με την μηχανική των φαινομένων, αλλά δεν γνωρίζει το ζωτικό (αιθερικό) υπόβαθρο. Η ειδική ανάπτυξη του αδένα Επίφυση μας επιτρέπει να βλέπουμε το ίδιο το ζωτικό υπόβαθρο.

A.Δ.Σαμαέλ Αουν Βεορ 

(ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ 
ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ)